2010-10-06

Krabičky, polícia a pyrotechnici

 Dnes sa v masovokomunikačných prostriedkoch objavila správa o páchateľovi, čo primagnetoval niekoľko krabičiek na verejné osvetlenie v Prahe na Malej Strane. Celkom ma tá novinka pobavila a už-už som sa chystal pozrieť do geocachingovej mapy na pražské novinky. Ešte som v duchu pochválil neznámeho ownera ako sa s nimi vyhral. Krabičky mali údajne na sebe diódy LED, ktoré aj svietili. Fúha, venoval založeniu nových skrýš dosť času! To bude teda megamultina - 16 stage-í! Jedna z prvých správ sa mihla tu na internetových Českých novinách.

KOLIESKO ZAŠKRÍPALO
Na druhý deň sa však chmáry okolo tejto krabičkovej kauzy začali rozplývať. Mala v tom prsty, úplne nevinne, Telefónica O2 Czech Republic. Vyšlo oficiálne vyjadrenie tohto operátora, že išlo o zmrvenú novú reklamnú kampaň. A zmrvila ju oslovená agentúra McCann Erickson. Malo sa jednať o zviditeľnenie značky 1188. Vypracovanie však nezodpovedalo zadaniu. Ani umiestnenie predmetov na verejné osvetlenie nebolo odsúhlasené objednávateľom. Z kampane malo byť jasné, že ide o reklamnú akciu. Naviac dióda mala osvetľovať reklamný text, ktorý ale chýbal. To bola jedna z častí celej kampane.

Do pátrania po páchateľovi a odstraňovania sa pustili okrem polície aj pyrotechnici. To teda musela byť celkom drsná akcia! Kampaň je momentálne zastavená. Telefónica O2 Czech Republic sa za túto poľutovaniahodnú formu kampane verejnosti ospravedlnila. Stručný popis prúseru reklamnej agentúry si môžete pozrieť hoci aj na Veľkej Epoche.

Hmmm, tak loviť a štverať sa po kandelábroch nebude. Ale už aspoň viem, kto nám likviduje finalky :-).
---

1 komentár:

  1. Zo sveta geocachingu: http://www.policie.cz/clanek/pri-revizi-mostu-nasel-podivny-predmet.aspx. Jedna sa o http://coord.info/GC34TRD.

    OdpovedaťOdstrániť